Számtalan esetben fordult már elő, hogy a sportoló, vagy edző csalódik egy sportpszichológusban, sport coachban, sport mentáltrénerben, így nem akar később sem szakemberhez fordulni. Tóth Krisztián esete is hasonló, mert neki volt már korábban egy segítője, de az valamiért nem vált be a számára, így olimpiai bronzérmesünk fenntartással kezelte ezt a kérdést. Milyen szerencse, hogy az edzője végül megtalálta a Krisztiánhoz legjobban passzoló segítőt és a közös munka végül bevált.

Tóth Krisztián olimpikon

CZEGLÉDI ZSOLT / MTI

Minden sportolónak a számára legmegfelelőbb szakembert kell megtalálnia és mivel minden ember más és más, minden sportoló egyedi, így érdemes időt és energiát fektetni abba, megkeressék azt a szakemebert, akivel – ha lehet így fogalmazni – működik a kémia. Legyen az sportpszichológus, sport coach, mentáltréner, férfi vagy nő, határozott, vagy megértő, lassú, vagy pörgős mindegy!

A lényeg az, hogy nélkülözhetetlen ez a fajta támogatás, tehát érdemes keresgélni. Nem kell elkeseredni, vagy legyinteni arra, ha az egyik nem válik be. Meg kell keresni a legjobbat.

Hamarosan induló Sport Coach képzésünkről itt tudhatsz meg többet: https://mediacoaching.hu/kepzesek/sport-coach-kepzes/

Recommended Posts